Kansainväiset yhteydet

Kansainvälinen Naislääkäriyhdistys (Medical Women´s International Association = MWIA) on perustettu v. 1919 tarkoituksenaan edistää naislääkäreiden yhteistyötä ja ystävyyttä maailmassa. Yhdistys työskentelee aktiivisesti poistaakseen eriarvoisuutta nais- ja mieslääkäreiden ura- ja ansiokehityksestä. Jäseniä yhdistyksessä on 90 maasta.

YOUNG MWIA toimii nuorten naislääkärien ja lääketieteen opiskelijoiden kansainvälisenä järjestönä, osana MWIA:ta. http://mwia.net/young-mwia/

Viimeisin kansainvälinen kokous järjestettiin Lontoossa 10-13.5.2017 ja se oli samalla Englannin naislääkäriyhdistyksen 100-vuotisjuhlakokous. Konferenssin yhteydessä järjestettiin myös MWIA:n Pohjoisen piirin kokous suomalaisen varapresidenttimme Tuula Saarelan johdolla. Linkissä on kokouksen muistio kiinnostuneille.

NE region business meeting minutes London 2017

Lontoo

Suomen naislääkäreiden seurassa Ruotsin naislääkäriyhdistyksen puheenjohtaja Elizabeth Lorraine-Lichtenstein (toinen vasemmalta). Kuva otettu Lontoossa paikallisen Lääkäriliiton sisäpihalla.

MWIA:n konferenssi Wienissä järjestettiin 28.-31.7.2016. 6 Suomen Naislääkäriyhdistyksen edustajaa osallistui tapahtumaan. Kokouksessa Tuula Saarela (toinen vasemmalta) valittiin Pohjoisen piirin varapresidentiksi seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi.